Pages


easy music radio ရဲ႕ website ၀င္ေရာက္ႀကည္႔ရွဳကိုအားေပးနားေသာတဆင္တဲ႔ ပရိတ္သတ္အားလံုးကို အထူးေက်းဇူးတင္ရိွပါတယ္ခင္ဗ်ာ...
easymusicradio@gmail.com

Wednesday 25 November 2015

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ

FIV | 17:14 | Best Blogger Tips

စိတ္တိုင္းက် ရွမ္းေခါက္ဆြဲ

ဒီတစ္ပါတ္ အိမ္ရွင္မမ်ား အခ်က္အျပဳတ္အစီအစဥ္အတြက္ တန္ေဆာင္တိုင္ မီးပံုးပ်ံပြဲေတာ္ၾကီးကို ၾကိတ္ၾကိတ္တိုး က်င္းပေနတဲ့ ရွမ္းျပည္နယ္မွ ရွမ္းအစားအစာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲကို ထည့္သြင္းေပးခ်င္ပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲကို ၈၀၀က်ပ္နဲ႔ ဝယ္စားလို႔ရေပမယ့္ အႏွစ္နဲ႔ အသားနည္းတာေၾကာင့္ စိတ္တိုင္းမက် ျဖစ္ရဖူးတယ္မလား။ အခဲမေၾကတာလည္း ေျဖလို႔ရ၊ အိမ္ရွင္မလည္း ပီသ၊ မိသားစု ဆံုတဲ့ မနက္ျဖန္ တန္ေဆာင္တိုင္ ပိတ္ရက္ေလမွာ လက္စြမ္းျပခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ဖို႔ ခ်က္နည္းေလး တင္ေပးလိုက္မယ္ေနာ္..

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ပါဝင္ပစၥည္း

ဆန္ေခါက္ဆြဲ ၁ထုပ္၊ ေၿမပဲဆံေလွာ္ ၅က်ပ္သား၊ ႐ွမ္းခ်ဥ္ ၅က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္မိတ္ ၁စည္း င႐ုတ္သီးဆီေၾကာ္၊ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္ အနည္းငယ္၊ တို ့ဖူးေၾကာ္၊ ၀က္ေခါက္ေၾကာ္၊ ပဲပုပ္ေစ့ေလွာ္ေထာင္းၿပီးသား အနည္းငယ္ (optional)၊ ပဲရြက္ အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ/နီ၊ တ႐ုတ္မဆလာ ဇြန္းေသး ၂ဇြန္း၊ ႏွမ္းၿဖဴ အနည္းငယ္၊ ၾကက္ရင္ပံုသား၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲငံျပာရည္တို႔ ပါဝင္ပါတယ္။

- အဓိကက်တဲ့ ၾကက္သားဟင္းအႏွစ္ေကာင္းအတြက္

 ၾကက္သားရင္ပံုသား၂ခုကိုသန္ ့စင္ၿပီး အတံုးေသးေသးတံုးပါ။ နႏြင္းနဲ ့ဆားအနည္းငယ္တို့ႏွင္ ့ ေရာနယ္ပါ။ ဟင္းအႏွစ္အတြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၄)လံုးကို အေစ့ဖယ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။ ၾကက္သြန္နီအလတ္စား ၄လံုး၊ အျဖဴ (၈)မႊာေလာက္ကို ပါးပါးလွီးပါ။ အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီဆူလာရင္ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ၿဖဴင႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံ ့ေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို အရင္ေၾကေအာင္ ခ်က္ပါ။ ၿပီးေနာက္ ၾကက္သားကို ထည့္လံုးပါ။ ၃မိနစ္ခန္ ့ၾကာလွ်င္ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ဆီၿပန္ေအာင္ ဆက္တည္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ ႏွင့္ ပဲငံၿပာရည္ ထည့္ေမႊပါ။ ဟင္းအႏွစ္အရည္အတြက္ ေရေႏြးအနည္းငယ္ ထပ္တည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။ 

- ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄မႊာေလာက္ကို လုပ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ဆီခ်က္လုပ္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္အတြက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အရင္ဆီသတ္ပါ။ မီးပိတ္ၿပီးမွ တ႐ုတ္မဆလာထည့္ေမႊပါ။ ႏွမ္းၿဖဴထည့္ၿပီး ပန္ကန္လံုးထဲ ေၿပာင္းထည့္ပါ။ 

- ဆန္ေခါက္ဆဲြေတြကို ေရ ႏွစ္နာရီခန္ ့ ၾကိဳစိမ္ပါ။ 
- ေၿမပဲဆံေလွာ္ကို အခံြခၽြတ္ၿပီး မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ။
- ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ ႐ွမ္းခ်ဥ္ကို ေသးေသးလွီးထားပါ။
- ဟင္းခ်ိဳအတြက္ ၾကက္႐ုိးေတြကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴတို႔ျဖင့္ ၿပဳတ္ထားပါ။
- မုန္႔ဖတ္ၿပဳတ္ရန္အတြက္ အ၀က်ယ္ ေရေႏြးအိုးကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။

ၿပင္ဆင္ပံု

စားႏိုင္သေလာက္ မုန္ ့ဖတ္ကို ႐ိုးတံ႐ွည္ဇကာထဲထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးအိုးထဲ စိမ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ တူၿဖင့္ အနည္းငယ္ေမႊပါ။ ေရစစ္ၿပီး စားမယ့္ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ပါ။ ၾကက္သားဟင္းအႏွစ္၊ ေၿမပဲဆံေလွာ္မႈန့္ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္စတဲ့ အစာပလာ အနည္းငယ္စီထည့္ၿပီး ၿပင္ေပးပါ။ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္ကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္းၿဖင့္ ပါေလကာ ထည့္ေပးပါ။ ကိုယ္ၾကိဳက္သလို ခ်ဥ္ငံစပ္ ၿဖစ္ေအာင္ လိုတာထပ္ထည့္ပါ။ 
ဟင္းခ်ိဳအတြက္ ၾကက္႐ုိးၿပဳတ္ရည္ကို ခပ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ ထည့္လိုက္ရင္  စိတ္ၾကိဳက္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲေကာင္းေလးတစ္ခြက္ အရသာရွိစြာ အားရပါးရ စားဖို႔ အသင့္ ျဖစ္ေနပါျပီ……

ရွလြတ္…ရွလြတ္..ရွလြတ္…


Ref: အိမ္ရွင္မလက္ရာ

>အျပည့္အစုံဖတ္ရန္>

Saturday 14 November 2015

မက္မြန္ေျမကခ်စ္ေသးတစ္ပုဒ္

FIV | 00:58 | Best Blogger Tips

မက္မြန္ေျမက ခ်စ္ေတးတပုဒ္ ေတာင္းထားသူမ်ား တြက္ မဖတ္၇ေသးသူမ်ားတြက္ ျပန္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ မက္မြန္ေျမကခ်စ္ေတးတပုဒ္ဆိုတာ.. 
သိုင္းေလာကမွ သူရဲေကာင္းမ်ား (၁၂- အုပ္တြဲ) ျဖစ္ပါတယ္။ 

စာစဥ္(၁)
https://www.mediafire.com/?6nwggn4hcp57kc4

စာစဥ္(၂)
https://www.mediafire.com/?q5eg6cl1w5t0v9c

စာစဥ္(၃)
https://www.mediafire.com/?ppca87l0g31ltrb

စာစဥ္(၄)
http://www.mediafire.com/?tf5hfpxgzsk7uag

စာစဥ္(၅) http://www.mediafire.com/?5f035vmqf6xd3b5

စာစဥ္(၆)
http://www.mediafire.com/?4ntg7yj90drsz99

စာစဥ္(၇)
http://www.mediafire.com/?muuw4cp33qqtczx

စာစဥ္(၈)
http://www.mediafire.com/?7hz9r4tghlhbv3p

စာစဥ္(၉)
http://www.mediafire.com/?7i5s510c4p0nhzw

စာစဥ္(၁၀)
http://www.mediafire.com/?hae7dk147v45cmn

စာစဥ္(၁၁)
http://www.mediafire.com/?ml8cqibeem7vxny

စာစဥ္(၁၂)
http://www.mediafire.com/?nif1vu3cym5diog 

(post uploaded links from koyinnyein)

>အျပည့္အစုံဖတ္ရန္>

ျမန္မာႏုိင္ငံမွ လူၾကဳိက္အမ်ားဆံုး၀ဘ္ဆုိက္မ်ား