ႏွလံုး ေရာဂါ ရွိသူမ်ားသည္ အညိဳေရာင္
ေခ်ာကလက္ကို ေန႔စဥ္ စားသံုး ျခင္းျဖင့္ ႐ုတ္တရက္ ႏွလံုး ေဖာက္ျပန္ မႈႏွင့္
ေလသင္တုန္း ျဖတ္ျခင္း မ်ားကို ကာကြယ္ ႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာ ဆန္းစစ္မႈ တစ္ရပ္၌
ေတြ႕ရွိခဲ့ သည္ဟု သုေတသီ မ်ားက ထုတ္ေဖာ္ ေျပာၾကားသည္။ ၾသစေၾတးလ် ႏုိင္ငံမွ
သုေတသီ မ်ားသည္ အညိဳေရာင္ ေခ်ာကလက္ကို
ေရရွည္ စားသံုး ျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရး
အေပၚ မည္သုိ႔ အက်ဳိး သက္ေရာက္မႈ ရွိသည္ကုိ သိရွိ ရန္ ႏွလံုးေရာဂါရွိသူ ၂ဝ၁၃
ဦးအား ၁ဝ ႏွစ္ ကာလ အတြင္း ေစာင့္ၾကည့္ ေလ့လာ ခဲ့သည္။ ေလ့လာေတြ႕ရွိ ခ်က္အရ
အညိဳေရာင္ေခ်ာကလက္ ေန႔စဥ္ စားသံုးသူ ႏွလံုး ေရာဂါရွင္ ၁ဝဝဝဝ ရွိလွ်င္ ၇ဝ
အထိ ႐ုတ္တရက္ ႏွလံုး ေဖာက္ျပန္မႈမွ ကာကြယ္ ႏုိင္ၿပီး ၁၅ ဦးမွာ ေလသင္တုန္း
ျဖတ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ ႏုိင္ေၾကာင္း၊ တစ္ဦးခ်င္း ကုန္က်စရိတ္ အေနျဖင့္လည္း
တစ္ႏွစ္ အတြင္း ေဒၚလာ ၄ဝ သာ ကုန္က်ေၾကာင္း၊ ေလ့လာ ဆန္းစစ္ ခ်က္တြင္ ပါေသာ
အညိဳေရာင္ ေခ်ာကလက္သည္ ႏုိ႔(သို႔မဟုတ္) အျဖဴေရာင္ ေခ်ာကလက္ႏွင့္ ဆက္စပ္
ပတ္သက္မႈ မရွိဘဲ ကိုကိုးမႈန္႔ ၆ဝ မွ ၇ဝ ရာခုိင္ႏႈန္း ပါဝင္ေသာ အညိဳေရာင္
ေခ်ာကလက္ တစ္မ်ဳိး ကိုသာ ၫႊန္းဆုိျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ဆုိသည္။
ယင္းေလ့လာ ဆန္းစစ္ မႈကို ဦးေဆာင္ ဦးရြက္
ျပဳသူ မဲလ္ဘုန္းမုိနက္(ရွ္)တကၠသိုလ္မွ ခရစၥတိုဖာေရးဇ္က ေတြ႕ရွိ ခ်က္မ်ား
အေပၚ ၿခံဳငံု သံုးသပ္ ရလွ်င္ ႏွလံုး ေရာဂါ ရွိသူမ်ား အညိဳေရာင္ ေခ်ာကလက္ကုိ
ေန႔စဥ္ ဆယ္စုႏွစ္ တစ္ခု အထိ စားသံုး သြားမည္ ဆုိပါက ႏွလံုး ေရာဂါ အျပင္
၄င္္းႏွင့္ ဆက္ႏႊယ္ေနေသာ ေရာဂါမ်ား သိသိသာသာ က်ဆင္း သြားႏုိင္မည္ဟု
ေကာက္ခ်က္ ခ်ႏုိင္ေၾကာင္း ေျပာၾကားသည္။
0 comments:
Post a Comment