Pages


easy music radio ရဲ႕ website ၀င္ေရာက္ႀကည္႔ရွဳကိုအားေပးနားေသာတဆင္တဲ႔ ပရိတ္သတ္အားလံုးကို အထူးေက်းဇူးတင္ရိွပါတယ္ခင္ဗ်ာ...
easymusicradio@gmail.com

Saturday 19 December 2015

ဌက္ေပ်ာဆႏြင္းမကင္း လုပ္နည္း

FIV | 01:44 | Best Blogger Tips

ဌက္ေပ်ာဆႏြင္းမကင္း 

ဘန္းဆိုဒ္ ၉+ ၁၁ လက္မ
ဌက္ေပ်ာသီး....၁၇ လုံး (အရြယ္ေတာ္)
ဂ်ံဳမႈန္႔.. ..၁၀ က်ပ္သား(160g)
အုန္းသီး.. ..၁လုံး (အမႈန္႔ျခစ္ထားပါ)
သၾကား...၂၀ က်ပ္သား( အခ်ိဴမႀကိဳက္ရင္
ေလ်ွာ့ပါ) (320 g)
ေထာပတ္.....၁၀ က်ပ္သား (160g)
ႏို႔မႈန္႔ (pep)....၂ထုပ္ (30 g)
ဆား.....၁ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဘိန္းေစ့.. ...အနည္းငယ္
Food colour(နီ).....အနည္းငယ္
ေရႊၾကည္မႈန္႔.. ၅ဇြန္းေမာက္(ထမင္းစားဇြန္း)
(ငွက္ေပ်ာဆႏြင္းမကင္းကိုအရင္လုပ္တုန္း
ကေရႊၾကည္မထည့္ပါဘူး 
အစ္မ Khine Chaw Suနည္းကိုၾကည့္ၿပီး
ေရႊၾကည္ထည့္ၾကည့္တာ ပိုေကာင္းပါတယ္ ႐ွင့္ 
အစ္မေရ ေက်းဇူးပါေနာ္ 
ငွက္ေပ်ာသီး ကိုေၾကေအာင္ေခ်ထားပါ
ဂ်ံဳ +ေထာပတ္ +သၾကား+ အုန္းသီးမႈန္႔
ႏို႔မႈန္႔ + ဆား+ ေရႊၾကည္ ထည့္ၿပီးအားလံုးသမသြားေအာင္ ေရာနယ္ပါ
အေရာင္လိုသေလာက္ထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္
နယ္ပါ (food colour မထည့္လဲရပါတယ္) 
ဖုတ္မယ့္ဘန္းကို ေထာပတ္သုတ္ၿပီး
မုန္႔ႏွစ္ေလာင္းထည့္ အေပၚယံညီေအာင္
ေထာပတ္ ၂ဇြန္းေလာက္ ဆမ္းျပီး
ညွိေပးပါ 
ၿပီးရင္ ဘိန္းေစ့ျဖဴးျပီး အပူခ်ိန္
၂၀၀ံ စင္တီဂရိတ္နဲ႔ အေပၚမီး မ်ားမ်ား
ေအာက္မီးနဲနဲ နဲ႔ မိနစ္ ၄၀ေလာက္ ဖုတ္ေပးပါ
(ေအာက္မီး ကို ၁၀မိနစ္ေလာက္ပဲ
ေပးပါတယ္)
မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ေနရင္ ဓားခြၽန္
ေလးနဲ႔ ထိုးၾကည့္ၿပီး မုန္႔ႏွစ္ကပ္မပါလာ
ေတာ့ရင္ က်က္ပါၿပီ အေပၚယံ နီလာေအာင္
၁၀ မိနစ္ေလာက္ ထပ္ထားျပီးရင္
ရပါၿပီ႐ွင္ 


အေအးခံၿပီးမွ ႀကိဳက္ရာပုံျဖတ္လို႔ရပါၿပီ


Credit: Lin Thawdar

0 comments:

Post a Comment

ျမန္မာႏုိင္ငံမွ လူၾကဳိက္အမ်ားဆံုး၀ဘ္ဆုိက္မ်ား