Pages


easy music radio ရဲ႕ website ၀င္ေရာက္ႀကည္႔ရွဳကိုအားေပးနားေသာတဆင္တဲ႔ ပရိတ္သတ္အားလံုးကို အထူးေက်းဇူးတင္ရိွပါတယ္ခင္ဗ်ာ...
easymusicradio@gmail.com

Saturday 27 October 2012

ရုံးပတီသီးကေပးတဲ့ သူမတူတဲ့ အစြမ္းမ်ား

FIV | 07:02 | Best Blogger Tips

ရုံးပတီသီးမွာ စားလို႔ လည္းေကာင္းျပီး ေပး စြမ္းႏူိင္ တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကေတာ႔-

- အရိုးကိုသန္မာေစသည္။
- ႏွလံုးကိုကာကြယ္ေပးသည္။
- အဆစ္အမ်က္ေရာင္ရမ္းျခင္းကို သက္သာေလ်ာ့ပါးေစသည္။
- ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကိုထိန္းေပးသည္။
- ေသြးစီးဆင္းမႈကို ပိုေကာင္းေစသည္။


ရုံးပတီသီးကေပးတဲ့ က်န္းမာေရး ၃မ်ိဳး


(၁)
ႏွလံုးေရာဂါကာကြယ္သည္  ရုံးပတီသီးမွာ Antioxidants ပါ၀င္သျဖင့္ ေသြးေၾကာနံရံမ်ား မာေတာင့္ျခင္းကို ကာကြယ္သည္။  ေသြးေၾကာ နံရံမ်ားမာလာရင္ ေသြးစီးႏႈန္းေႏွးျပီး ေစးပ်စ္ကာ ေသြးခဲေစသျဖင့္ အႏၲရာယ္ ရွိသည္။ ရုံးပတီသီးရွိ Vitamin C သည္ ထိပ္တန္း အင္တီေအာက္စီးဒင့္ျဖစ္ကာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့ပါးေစသည္။

ရုံးပတီသီး လက္ဖက္ရည္တစ္ပန္းကန္စာသည္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လက္ဖက္ရည္တစ္ပန္းကန္စာထက္ ဗီတာမင္ စီဓာတ္ပမာဏပိုမ်ားသည္။ထို႔ျပင္ Folateဓာတ္သည္လည္း ထိုလက္ဖက္ရည္တစ္ပန္းကန္စာတြင္ သင္ေန႔စဥ္လိုအပ္ခ်က္၏ ၄၀ရာခိုင္ႏႈန္းပါ ၀င္ျပန္သည္။

 ေဖာလိတ္ဟုေခၚေသာ ဗီတာမင္ဘီ တစ္မ်ိဳးခ်ိဳ႕တဲ့ပါက သင့္ခႏၶာကိုယ္တြင္ ဟိုမိုစစ္စတင္းေခၚ Amino Acid မ်ားထြက္လာျပီး ေသြးထဲမွာ ဟိုမိုစစ္စတင္းေတြ သိပ္မ်ားလာပါက ေသြးေၾကာမ်ားက်ဥ္းေစသည္။
 ႏွလံုးေသြး ေၾကာက်ဥ္းေရာဂါႏွင့္ ေလျဖတ္ေရာဂါျဖစ္ေစသည္။  ဒါေၾကာင့္ ရုံးပတီသီးစားေပးလွ်င္ ႏွ လံုးႏွင့္ေသြးေၾကာမ်ားကို ကာ ကြယ္ႏိုင္သည္။
 ထို႔အတူ Potassium၊ Magnesium တို႔ၾကြယ္၀သျဖင့္ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကိုနည္းေစသည္။ ဤရုံးပတီသီးကိုစားျခင္း
ေဖင့္ ေသြးတိုးေရာဂါရွိလွ်င္ ေလွ်ာ့ခ်ကာကြယ္ႏိုင္ျပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့လိုသူေတြအတြက္ လည္းေကာင္း သည္။ မဂၢနီဆီယမ္သည္ ကိုလက္စထေရာႏွင့္ ေသြးတိုးေရာဂါကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးသည္။
 ႏွလံုးခုန္စီးခ်က္နရီမွန္ေစျခင္းျဖင့္ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ႏွလံုးတိုက္ခိုက္ခံရျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။

(၂)
အရုိးပါးေရာဂါ ကာကြယ္ရန္
အမ်ိဳးသမီးေတြ ေသြးဆံုးလွ်င္ အရုိးပါးေရာဂါအျဖစ္မ်ားတတ္တာမို အသက္၄၀ေက်ာ္တာနဲ႕ ရုံးပတီသီးေန႔ စဥ္စားဖို႔ျပင္ထား ပါ။ ရုံးပတီသီးမွာ အရိုးပါးေရာဂါတိုက္ထုတ္ေပးမယ့္ဖိုက္တာ ၄မ်ိဳးေတာင္ပါသည္။ (၁) ပိုတက္စီယမ္၊ (၂) ဗီတာမင္စီ၊ (၃) မဂၢနီစီယမ္ႏွင့္ (၄) ဘီတာကာရိုတင္းတို႔ ျဖစ္သည္။

 
ဤဓာတ္၄မ်ိဳးျမင့္မားစြာပါေအာင္ စားႏိုင္တဲ့လူေတြမွာ အရုိးထိခိုက္ပ်က္ စီးမႈေႏွးသြားသည္ဟု ယူေက သုေတသနေတြအရေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ကယ္လလ္စီယမ္ဓာတ္ျပီးလွ်င္ အရိုးတည္ေဆာက္ရာ တြင္ အေရးၾကီးဆံုးေသာ သတၳဳဓာတ္ဆားအားလံုးရဲ႕ ေန႔စဥ္လိုအပ္ခ်က္၏ ၁၀ရာခိုင္ႏႈန္းရုံးပတီသီးမွာ ပါသည္ဟုဆို၏။

(၃)
အရုိးက်ီးေပါင္းတက္ျခင္းကို သက္သာေလ်ာ့ပါးေစသည္
အသက္ရလာတာနဲ႕အမွ် ျဖစ္ပြားေလ့ရွိေသာ အရိုးက်ီးေပါင္းတက္ေရာဂါကို သက္သာေစသည္ဟုဆိုသည္။ အဆစ္ အမ်က္မ်ားတြင္ အျဖစ္မ်ားေလ့ရွိသည္။ ရုံးပတီသီးမွာပါတဲ့ အဟာရဓာတ္မ်ားက အဆစ္အမ်က္ႏွင့္ အရုိးႏုပြန္းစား ျခင္းမ်ားကို သက္သာေလ်ာ႔ပါးေစသည္။ အထူးသျဖင့္ အရုိးႏုတြင္ မရွိမျဖစ္လိုအပ္ေသာ အစိတ္အပိုင္း မဂၢနီးေၾကာင့္ ဟုဆို၏။


ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္နည္း

ရုံးပတီသီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စိမ္းစိမ္းစိုစိုမ်ားကို ေစ်းမွ၀ယ္ျပီး ေန႔ခ်င္းခ်က္ျပဳတ္စားႏိုင္လွ်င္ ပို၍အဟာရ ဓာတ္ေကာင္း ေစသည္။ ေၾကး၊သံ၊ေၾကးနီျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ အိုးႏွင့္ခ်က္လွ်င္ မဲသြားတတ္ပါသည္။ ဒန္ျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ အိုးမွာ ေရပြက္ ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ရုံးပတီသီးကို ထိပ္ျဖတ္၍ ေရစင္စင္ေဆးျပီး ထည့္ပါ။ ထည့္ျပီး ၁မိနစ္အတြင္း ျပန္ဆယ္ယူ၍ အတံုး ေလးမ်ားပိုင္းကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ျဖင့္ တြဲစားပါ။ ရုံးပတီသီးကို ခပ္ပါးပါးလွီး၍ ေၾကာ္စားႏိုင္သည္။

 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ျဖင့္ လည္း ခ်က္စားႏိုင္သည္။ ပဲခ်ဥ္ဟင္းတြင္ကုလားပဲျခမ္းျပဳတ္ သို႔မဟုတ္ ပဲစင္းငံုျပဳတ္ျပီးႏွင့္ ရုံးပတီသီး၊ ခရမ္း၊ ဘူးသီး၊ ေရႊဖရံုသီး၊မုန္လာဥ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ စသည္တို႔ႏွင့္ ဆီသပ္ျပီး မန္က်ည္းမွည့္ထည့္ခပ္ ခ်က္စားႏိုင္သည္။

0 comments:

Post a Comment

ျမန္မာႏုိင္ငံမွ လူၾကဳိက္အမ်ားဆံုး၀ဘ္ဆုိက္မ်ား